Legionellapreventie

Installatie Expertise Nijboer is gespecialiseerd in legionellapreventie. Wij verzorgen het aanleggen, onderhouden en beheren van leidingwaterinstallaties voor zowel prioritaire als zorgplichtige instellingen. Inspecties en risicoanalyses van zorgplichtige installaties worden deskundig door onze gediplomeerde legionellapreventie adviseur verricht volgens de VEWIN werkbladen en de norm NEN 1006.

Voor inspecties en risicoanalyse van prioritaire installaties werken we nauw samen met daartoe gecertificeerde bedrijven. Of u nu eigenaar bent van een prioritaire of een zorgplichtige installatie, Installatie Expertise Nijboer neemt u graag de volledige zorg voor legionellabeheersing uit handen.

Inspecties

Wij inspecteren uw leidingwaterinstallatie op toegepaste beveiligingen, verloop en montage. Dode leidingen en hotspots sporen wij voor u op. Ook inspecteren wij de keerkleppen en appendages. Daarbij is het van belang dat deze op de juiste wijze en op de juiste plaats zijn gemonteerd.

Rapportage risicoanalyse en inspectie voor zorgplichtige installaties

Van al onze risicoanalyses en inspecties voor zorgplichtige installaties ontvangt u een zeer uitgebreide en overzichtelijke rapportage, onderbouwd met beeldmateriaal. Met een rapportage, optioneel door ons verwerkt in uw logboek, kunt u aantonen welke maatregelen u hebt genomen. Onze rapportages zijn uitermate geschikt als werkinstructie voor uw huisinstallateur. Nadat de eventuele aanpassingen zijn doorgevoerd volgt er standaard een herkeuring.

Heeft u een prioritaire of zorgplichtige installatie?

Om aan uw verplichtingen te kunnen voldoen moet u weten of u een prioritaire instelling of een zorgplichtige instelling heeft. Prioritaire instellingen zijn instellingen waar mensen een groot risico lopen om besmet te raken met Legionellose. Zorgplichtige instellingen zijn bedrijven met een collectieve waterinstallatie. Een uitgebreid overzicht van prioritaire instellingen vindt u in het drinkwaterbesluit op de website Rijksoverheid.nl.

Verplichte maatregelen om legionella te voorkomen

Op de website Rijksoverheid.nl vindt u een overzicht van de verplichte maatregelen voor prioritaire instellingen.

De maatregelen waar u als zorgplichtige instelling aan moet voldoen vindt u op de website Zorgplicht-legionella.nl.

Contact

Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

LEGIONELLABEHEERSING. ONZE ZORG.

Menu