Landelijke inspecties

Installatie Expertise Nijboer houdt zich landelijk bezig met inspecties van technische installaties voor gas, water, cv (stookinstallaties) en elektra. Al onze inspecties worden volgens de vereiste normen van SCIOS en NEN 3140/1010 verricht en u ontvang na goedkeuring van uw installaties de benodigde certificaten.

Wij verrichten onze inspecties door geheel Nederland. U kunt ons inschakelen voor de volgende inspecties:

  • SCIOS scope 1 (stook), scope 7a (gasleiding) en scope 8 (elektra)
  • EBI en PI voor stookinstallaties en brandstofleidingen
  • PO voor stookinstallaties
  • NEN 3140 en NEN 1010
  • Keerkleppen en appendages leidingwaterinstallaties

PQA Power Quality Analyse

Een PQA inspectie geeft u als bedrijf inzicht in de kwaliteit van uw stroomvoorziening. Het betreft een preventieve inspectie waarbij mankementen worden opgespoord die uitval aan uw installaties kunnen veroorzaken. Ook kunnen we spanningsproblemen in de installatie opsporen die bijvoorbeeld onduidelijke uitval veroorzaken. U ontvangt bij de PQA inspectie een rapport met meetresultaten met conclusies en eventueel een uitgebreid advies.

Thermografische inspectie

Een preventieve contactloze inspectie waarbij we eventuele mankementen opsporen die uitval aan uw bedrijfsinstallatie kunnen veroorzaken. Wij controleren uw elektrotechnische installatie op warmteontwikkeling en hotspots. Bij de thermografische inspectie ontvangt u een rapport met meetresultaten, foto’s en thermografische beelden.

Onderscheidend door uitgebreide en helder omschreven inspectierapporten

Wij onderscheiden ons door onze uitgebreide en overzichtelijke rapportages. Bevindingen worden door ons nauwkeurig en helder beschreven en onderbouwd met duidelijk beeldmateriaal. Met een rapportage, optioneel door ons verwerkt in uw logboek, kunt u aantonen welke maatregelen u hebt genomen. Inspecties zijn verplicht voor certificering van uw installaties, maar dienen ook als documentatie van uw onderhoud. Het vastleggen van de historie van onderhoud aan uw installaties stelt u in staat problemen vroegtijdig te signaleren, te lokaliseren en aan te pakken. Daardoor werkt u op een zeer effectieve wijze aan de verbetering van uw installatie.

Onze rapportages zijn uitermate geschikt als werkinstructie voor uw huisinstallateur. In het belang van een efficiënte aanpak kunt u de werkzaamheden voortvloeiend uit een inspectie ook aan ons uitbesteden.

EBI / PI en PO voor stookinstallaties en brandstofleidingen

Installatie Expertise Nijboer is SCIOS gecertificeerd voor het uitvoeren van Eerste Bijzondere Inspecties (EBI), Periodieke Inspecties (PI) en Periodiek Onderhoud (PO) voor stookinstallaties en brandstofleidingen. EBI en PI zijn verplichte inspecties. Na goedkeuring ontvangt u de benodigde certificaten. De inspecties zijn gericht op een veilige en betrouwbare werking van de installaties. Met het nauwkeurig afstellen van uw installatie zorgen wij voor een energiezuinige werking en beperking van luchtverontreiniging. Een juiste afstelling verlengt de levensduur van uw installatie.

Als installatie-eigenaar bent u verantwoordelijk voor de goede werking ten aanzien van veiligheid, milieu en rendement van uw installatie. Meer inhoudelijke informatie hierover vindt u op de website van SCIOS.

Op de website van Kenniscentrum InfoMil vindt u meer informatie over de wet- en regelgeving voor stookinstallaties.

UITGEBREIDE EN OVERZICHTELIJKE INSPECTIERAPPORTEN

Menu